24 Mart 2015 Salı

HER BAHAR YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR.


İlkbahar benim için mevsimlerin en güzeli en değerlisidir. Doğanın yeniden canlanmaya yeniden doğmaya başlaması yeşeren çimenler yağmurun ıslattığı toprağın kokusu içime minik kuzucukların sesleri içime huzur ve mutluluk verir. 



Baharı yaşamak demek hayatı yaşamak demektir kuru bir dalın üzerindeki ilk tomurcukla birlikte güneşi gördükçe renklenirim yağmurlarla çoğalır hayata yeniden bağlanırım sanki... Tabii ki hayat her zaman güzeldir ama baharda bir başka güzeldir. Bilirim ki herkesin baharı sevmek için bir bahanesi vardır. Kimileri  için bahar artık yaz tatilinin yaklaşması, kimileri için doğada yürüyüşlerin, kimileri için pikniğin tam zamanı demektir. Kimi şarkılar ben her bahar aşık olurum der kimileri yeni aşklara yelken açar, kimileri sevdiğine bir daha aşık olur daha öncekinden fazla... Kış aylarında karamsar bir ruh hali içindeki insanlar içinse yeni umutlar yeni heyecanlar demektir. Benim gibi bahar alerjisi olanlar için bile güzeldir bahar, çünkü bu alerji bile insana sağlıklı olmanın kıymetini bildirir. Kısacası bir başkadır bahar havası..

Mart ayının neredeyse son günlerine geldik yolunu dört gözle beklediğimiz ilkbahar salına salına boy göstermeye başladı varsayılan üç cemrede düştü bademler erikler kayısılar derken şeftaliler çiçeklendi. 


Topraktan bin bir derde deva şifalı otlar fışkırmaya başladı. Sabahları gözümüzü açtığımızda bir gün yağmurun sesi bir gün kuşların sesi odamızın içinde...

Bekir ile yaptığımız yürüyüşlerde günlerdir arayıp bulamadığım papatyaları nihayet gördük.

 Toprağın kahverengi yüzünü güldüren renklendiren neşelendiren bu güzelliklerden  her ne kadar kıyamasam da bir kaç tane koparıp baharın havasını evin içine doldurmak istedim . 

Çok mutlu oldum çook!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder