16 Mayıs 2015 Cumartesi

METABOLİZMA HIZLANDIRICI SU

Kısa süren bir bahardan sonra yaza hızlı bir giriş yapacağız gibi görünüyor. Benim gibi çeşitli nedenlerle hala birkaç kilo fazlalığınız yada göbek bölgesinde hafif yağlanmalarınız varsa Cynthia Sass'ın “Flat Belly Diet” (Düz Bir Karın İnce Bir Bel) kitabından metabolizmayı hızlandırmaya yarayan Sassy Suyunu günde 2 lt içerek kullanabilirsiniz, tadı nasıl derseniz bana göre çok güzel.
Sassy suyu hazırlamak çok kolay.
1 adet salatalığı ve 1 adet limonu ince ince doğrayıp, 12 adet taze nane yaprağını ve kabuksuz baş parmağı büyüklüğünde 2 parça taze zencefili, 2 litre suya ekleyin. 1 gece önceden hazırladığınız bu suyu ertesi gün, bütün gün boyunca tüketin. Her gece yeniden hazırlayarak gün boyunca hepsini tüketin.
Sassy suyunun içinde  bulunan  malzelemelerin vücut için faydalarına genel olarak bakarsak özelliği metabolizmayı harekete geçirerek hızlandırıyor, enerji veriyor, oldukça antioksidan ve vücuttaki sıvıların Ph ını dengeliyor.
Kullandığımız malzemelere de bakacak olursak salatalık doğal bir idrar söktürücüdür ve ödem oluşmasını engeller, vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar. Nane, sindirimi kolaylaştırır ve gaz söktürücüdür. Limon antioksidandır, vücuttaki ph değerini dengeler, bağırsakları temizler. Zencefil ise, limon gibi antioksidandır, bağırsaklardaki gazın atılmasına da yardımcı olur, sindirimi kolaylaştırır, şişkinliğe iyi gelir.
Çok kilo vermek istiyorsanız tabii ki sadece sassy suyunu içmek yetmez.
Kitabın yazarı her gün düzenli olarak tavsiye ettiği diyeti yaptığınızda 32 günde 7 kilo verebileceğinizi ve 15 cm incelecebileceğinizi söylemektedir.  Yazara göre diyet günlük 1600 kalori alımına dayanıyor ve öğünler arası mutlaka dört saati geçmeyecek şekilde  olması gerekiyor.Gün aşırı karın egzersizleri yapmanında çok yararlı olacağını söylüyor.
Sonuçta şekersiz ,sağlıklı bir içecek,bence  yaz için ideal bir detox  şimdiye kadar denemediyseniz hemen yarın başlayın derim. Bahçedeki salatalıklar henüz olmadı ama nanelerim çoktan hazır  artık yapar yapar içerim...
Bol Sassyli günler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder