14 Eylül 2015 Pazartesi

OLGUN İNCİR REÇELİ


Benim için kahvaltıda reçel yemek güne tatlı tatlı başlamak demektir ve bu durumda sofrada bir kaç çeşit reçel mutlaka olmalıdır. Açıkçası bu reçel tutkusu yüzünden denemediğim tarif kalmadı da diyebilirim.
Bunlardan biride yıllardır severek yaptığım şimdi tam en güzel zamanı olan olgun incir reçelidir ve kendileri kış boyunca kahvaltı sofralarımın baş tacıdır. İncire bayılırım ama ne yazık ki bahçemde incir ağacım yok bu durumda öncelikle pazarın yolunu tutup incirlerin en güzellerini seçerek almak gerekiyor. Sonrada geçelim tarifine;
Malzemeler:
1 kg olgun orta sert incir
4 su bardağı  toz şeker
1,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
İncirlerin dış kabukları delmeden dikkatlice soyulur.
Diğer tarafta su ve toz şeker kaynatılır. Kaynayan şerbetin içine incirler yavaşça bırakılır ve delinmemeleri için karıştırılmaz. Gerekirse tencere sallanabilir.
Reçel kıvamını bulunca limonu sıkılarak 2 dakika sonra ocaktan alınır.
Sıcakken temiz ve kuru bir kavanoza doldurulup kullanılmamış bir kapakla sıkıca kapatılıp ters çevrilerek soğumaya bırakılır.
Blog' um aslında yemek tarifleri blog' u değil ama yemek yaşamın bir parçası olduğuna göre ara ara sevdiğim ve dostlarımın beğendiği tarifleri burada da yazmak onları yemek yada yedirmek kadar keyifli, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder