1 Ocak 2016 Cuma

ANI KAVANOZU

Bir çoğumuzun bir yıl daha  “Ne çabuk geçmiş” dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü bende aynı fikirdeyim. Çabucak geçen yıl içerisinde bazen hayatın sürprizlerle dolu olduğunu gördük bazen üzüldük sonrasında yeniden sevindik. Bazen tam da her şeyin bitiş noktasına geldiğini düşündüğümüzde, hiç umulmadık yerden bir yeni kapının açıldığını gördük. Belki zor zamanların aslında mucizelere ne kadar da yakın olduğunu öğrendik.
Kazançlarımızda oldu, kayıp olarak gördüklerimizde, belki kendimize hedefler koyduk ve bu hedeflere  ulaştık, yada hiç birine ulaşamadık.
Kim bilir neler bekledik bu yıldan, nelere başladık, neleri bitirdik, neleri bitiremedik neleri kaybettik, nelere sevindik nelere üzüldük. Kim bilir ne anılar biriktirdik ve içinden neleri unuttuk belki de sadece bizi çok mutlu edenleri yada çok mutsuz edenleri unutmadık diğerlerini de  geride bırakarak eledik gitti.
Bütün bu düşünceler doğrultusunda ben bu yıl kendime bir anı kavanozu yapmaya karar verdim.
Bir yıl boyunca mutlu olduğum yada mutsuz olduğum anılarımı farklı renklerde kağıtlara yazarak bu kavanozda biriktireceğim. Notlarıma ek olarak bende iz bırakan sinema, tiyatro, konser ya da uçak bileti gibi anısı olan bir şeyleri de saklayabilirim belki.
Yıl bittiğinde biriktirdiğim anılara tekrar bakıp beni mutlu eden anılarla bir kez daha mutlu olacağım ve beni üzenlerin ise gerçekten üzülmeye değer olup olmadığına karar vererek geçmişin rüzgarıyla bir daha üşümeden,üzücü olaylar karşısında daha güçlü olacağım. Daha şimdiden ilk anımı kavanozun içine bıraktım bile...
Herkese sağlıklı, mutlu, umutlu güzel anılar biriktirebileceği bir yıl dilerim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder